Wandeltocht Fan Terp nei Syl wint LF2028 Prijs!

Twee van de organisatoren van de wandeltocht Fan Terp nei Syl!, Froukje Grijpstra en Hanneke Jouta, ontvingen vandaag een cheque van 2028 euro uit handen van wethouder en adviescommissielid Aant Jelle Soepboer. Verbinding is hét woord voor deze wandeltocht.

Verbinding door beweging in een mooie omgeving geeft plezier aan het leven. De verbinding tussen wandelaars, publiek, bedrijven, muziekverenigingen, vrijwilligers en noem maar op langs de route zorgt voor gezelligheid en de beleving van een hele fijne dag. De jury was blij verrast door dit initiatief en koos ‘Wandeltocht Fan Terp nei Syl! als winnaar van de LF2028 bonusprijs in Noordoost-Friesland. De 2028 euro is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns met LF2028 is opgezet. In totaal ontvangen jaarlijks 15 initiatiefnemers van IMF-projecten de prijs.

“In terjochte winner tink ik,” zo benadrukt wethouder Soepboer van Noardeast-Fryslân.
“Dit is in projekt dat net allinnich fan ûnderop komt, mar gearwurking en ferbining yn de hiele gemeente stimulearret. It bringt minsken by inoar fan Munnekezijl oant Ferwert en alles wat dêr tuskenyn en omhinne leit. Tige wichtich foar in gemeente dy’t in pear jier lyn fusearre is om te wurkjen oan in eigen identiteit, dêr helpt sa’n projekt geweldich by!”

Wandeltocht Fan Terp nei Syl!
Op 16 september wordt de wandeltocht Fan Terp nei Syl gelopen. De route gaat over 42,150 kilometer (marathonafstand) tussen de dorpen MunnekezijI en Ferwert. Noardeast-Fryslân is rijk aan mooie plekken en rijk aan muzikale en culturele talenten. Daarnaast is Noardeast-Fryslân een regio waar vele sportactiviteiten worden aangeboden maar waar aandacht voor het positieve van bewegen belangrijk is én blijft.

De verbinding van de historie van Noardeast-Fryslân ervaart de wandelaar op allerlei plekken: er wordt gewandeld langs oude waterwegen, alsook langs de terp van Hegebeintum, het vrijhof in Ferwert, de bolwerken van Dokkum, de Syl in MunnekezijI en niet te vergeten de Bonifatius kapel in Dokkum.

Juryrapport
Alleen al het ontstaan van dit project verdient volgens het juryrapport een aanmoedigingsprijs. Enthousiaste wandelende buren die elkaar al lopend tegenkomen en daar en dan besluiten dat wat ze op dat moment aan het doen zijn een prachtig project kan opleveren. En dat project vervolgens ook gaan uitvoeren.

Uit de geselecteerde projecten van de overige vier regio’s heeft de jury eveneens een prijswinnaar gekozen. Ook zij ontvangen een bedrag van 2028 euro. De juryleden zijn Immie Jonkman, directeur van Arcadia (LF2028), en Judith Baarsma van Keunstwurk.

Auteur: Redactie RTV NOF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *