Organisatie Rintocht Fan Terp nei Syl neemt zelf een voorproefje

MUNNEKEZIJL/FERWERT – Zondagochtend 16 april, nam de organisatie van Fan Terp nei Syl, een zeer geslaagd voorproefje op de wandeltocht die zij op zaterdag 16 september organiseren.

In alle vroegte startten de Ferwerters en Munnekezijlers vanuit hun eigen dorp om elkaar vervolgens halverwege de tocht van 42 km te ontmoeten, ergens tussen Dokkum en Westergeast. Genietend van de frisse voorjaarslucht en het prachtige landschap van Noardeast Fryslân wandelde de Ferwerter groep o.a. langs de hoogste terp van Fryslân, langs de Dokkumer Ee en door Dokkum.

Op datzelfde moment liep de groep uit Munnekezijl langs de Grutte Earen, door Kollum en langs de Swemmer. Ervaren dronepiloten begeleidden de tocht en maakten mooie beelden hiervan. Deze kunt u bekijken op de Facebook pagina.

Wilt u deze tocht van 42 km ook wandelen? Meld u dan aan op de website van Terp nei Syl: www.fanterpneisyl.nl Het is ook mogelijk om een kortere route te kiezen: van Dokkum naar Ferwert (16 km) of van Dokkum naar Munnekezijl (26 km).

De inschrijving voor de 42 km is al gestart en die van de kortere routes start op 1 mei. Tijdens de tocht kunt u niet alleen genieten van de prachtige natuur, dorpen en de stad maar ook kunt u zich laten verrassen door muzikale optredens. Doet u ook mee?

Auteur: Redactie RTV NOF Sake Beerstra